2018 yılı Mayis ayı konuları

2018 yılı Mayis ayı konuları

MEB’den KPSS dershanesi

  • kpss



Dershanelerin yerini halk eğitim merkezlerinin almasına olanak sağlayan yönetmelik değişikliğinin ardından ilk somut adım atıldı. Bakanlık, KPSS kursu açılmasına onay verdi.

Dershane faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde sürdürülmesine olanak sağlayan “Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği”nde yapılan değişikliğin ardından ilk adım atıldı. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, yeni hazırlanan iki kurs programını uygulamaya koydu.


Yeni eğitim yılı itibarıyla halk eğitim merkezleri bünyesinde, “Kişisel Gelişim ve Eğitimi” alanı adı altında KPSS’ye hazırlık kursları açılması kararlaştırıldı. Böylelikle, Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kaldırılan dershanelerin ve etüt merkezlerinin yerini halk eğitim merkezlerinin almasını sağlayan düzenleme resmen hayata geçirildi.

MEB KPSS'ye hazırlık kurs programları hazırladı

  • kpss



Milli Eğitim Bakanlığı; 11 Nisan 2018 tarihli 30388 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin "Destekleme ve yetiştirme kursları" başlıklı 59. maddesinin hükümlerindeki yetkiye dayanarak Bakanlık Makamının 20.04.2018 tarihli ve 7996834 sayılı onayıyla; yeni hazırlanan 2 kurs programını uygulamaya koydu.

İşte o madde;

Destekleme ve yetiştirme kursları

MADDE 59 - (1) Destekleme ve yetiştirme kursları Bakanlığa bağlı resmi/özel örgün eğitim kurumlarından mezun olanlara örgün eğitim müfredatındaki derslerle sınırlı olarak açılan kurslardır. Açılan bu kurslara fiziki ve psiko sosyal gelişim seviyesi uygun olan örgün öğretim öğrencileri de katılabilir. Destekleme ve yetiştirme kursları, ilgili mevzuatına göre düzenlenir.

Top