2018 yılı Subat ayı konuları

2018 yılı Subat ayı konuları

EKPS'ye aynı anda iki öğrenimden birden başvurmak mümkün mü?

  • kpss



Devlet Personel Başkanlığı, 2018 EKPSS sınavına girecek adaylara 4 maddelik bir hatırlatma yaptı.

Devlet Personel Başkanlığı, 2018 EKPSS sınavı için 4 maddelik bir açıklama yaptı. Başkanlığın yaptığı açıklamada, her adayın, mezun olduğu en üst öğrenim düzeyinden mezun olması gerektiği hususu hatırlatıldı. Başkanlık ayrıca, okumakta olan adayların, mezun oldukları veya mezun olacakları öğrenimden sınava girmelerinin mümkün olduğunu ancak bunlardan birinin tercih edileceğine dikkat çekti.

EKPSS-KURA BAŞVURULARI HAKKINDA DUYURU

Yetiştirme yurdunda kalan çocukların ataması nasıl yapılıyor?

  • kpss



Yetiştirme yurdunda kalan çocuklar sınavla değil kur'ayla atanacak.Hazırlanan kanun tasarısına göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yurtlarda iki yıldan az olmamak üzere kalanlar, sınavla değil kur'ayla atanacak.

Hazırlanan kanun tasarısına göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yurtlarda iki yıldan az olmamak üzere kalanlar, sınavla değil kur'ayla atanacak.

TBMM'ye geçen hafta sevk edilen 75 maddelik kanun tasarısında, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar için 3 önemli düzenleme yapılıyor. Bu düzenlemeler şu şekilde:

1- Yurtta kalan çocuğun, yerleştirme için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvuru süresi, 18 yaşını doldurdukları ve korunma veya bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içindeydi. Bu süre beş yıla çıkarılıyor.

KPSS ile atanan gencin askerlik şartını taşımıyor diye hakkı yanar mı?

  • kpss



Zorunlu askerlik hizmetindeyken, KPSS ile ataması yapılan gence,atandığı kurum tarafından, askerlikle ilişiği bulunanlarla sözleşme imzalanamaz denilerek, atamasının iptal olduğu bildirildi. Peki, Askerdeyken KPSS ile atanan gencin, askerlik şartını taşımıyor diye hakkı yanar mı? Yoksa Askerde bulunması, askerlik hizmetini yapmış sayılma anlamına mı gelmeli?

KPSS Sınavlarına giren gençler,sınav sonuçları açıklanıncaya kadar askerlik hizmetlerini de tamamlamayı tercih etmekte. Bir de aynı puanla birkaç kez atanma ihtimalinin de olduğu düşünüldüğünde, KPSS Sonucu askerdeyken açıklanan kişinin durumu ne olacak? Üstelik bir de sözleşmeli personel olarak ataması çıkmış ise...

Bugün pek çok gencin karşı karşıya kaldığı bu durumla ilgili Danıştayın emsal niteliğinde bir kararı bulunmakta..

Atama izni sayısı KPSS ile alım anlamına gelir mi?

  • kpss



Devlet Personel Başkanlığının açıkladığı atama izni sayısı ne anlama geliyor?

Devlet Personel Başkanlığının açıkladığı atama izni sayısı ne anlama geliyor? Atama izni sayısı, KPSS ile alım anlamına mı geliyor.

ATAMA İZNİ SAYISI KPSS İLE ALIM YAPILACAK KADRO SAYISINI GÖSTERMEZ

Bir kamu kurumu, kendisindeki boş kadrolara 3 şekilde atama yapabilir.

1- Daha önce memur olup da istifa edenler arasından,
2- Naklen diğer kurumlardan,
3- KPSS ile açıktan...

Engelli öğretmen alımı nasıl oluyor?

  • kpss



MEB, takvimi yayımladı... Engelli öğretmen alımı Haziran'da olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğretmen alımı ile ilgili takvimi yayımladı. Yayımlanan takvime göre, Kontenjanlar 14 Haziran'da ilan edilecek. Atamalar ise 27 Haziran'da olacak.

İŞTE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

2018 YILI ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI DUYURUSU

Top