2017 yılı Eylul ayı konuları

2017 yılı Eylul ayı konuları

6 aylık bekleme süresine tabi miyim? İstifam kabul edilmeden ayrılabilir miyim?

  • kpss



2011 yılında istisnai kadroya atama ile memur oldum. 2016 yılında bir üniversitede daire başkanı kadrosuna atandım. 6 ay sonra talebim olmaksızın fakülte sekreteri kadrosuna atandım. Burada da yaklaşık olarak 5 ay kaldım ve bir mahalli idareye uzman kadrosuna naklen atandım. Daire başkanı iken 3600, fakülte sekreteri iken 3000 ek gösterge ve 1/1'den maaş düzenlenirken, mahalli idarede uzman kadrosunda maaş 2200 olarak hesaplandı, emeklilik 3000 olarak hesaplandı, kesenek farkı da ödedim. Uzman kadrosunda makam ve görev tazminatları, kesenek farkı, maaş için esas alınacak ek gösterge gibi unsurlarım doğrumu hesaplanıyor?

Türk dili ve edebiyatı mezunları'de KPSS'de hangi memurluklara başvurabilir?

  • kpss



YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç: Edebiyat fakültelerinden mezun öğrencilerin yüzde 10'u KPSS ile MEB'e atanıyor, yüzde 4'ü ise okutman veya akademisyen oluyor. Geriye kalan öğrenciler için çözüm bulunması gerekiyor. Bu toplantıdan soruna ilişkin çözüm önerileri bekliyoruz.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, edebiyat fakültelerinden mezun öğrencilerin yüzde 10'unun KPSS ile Milli Eğitim Bakanlığına atandığını, yüzde 4'ünün ise okutman veya akademisyen olduğunu belirterek, geriye kalan öğrenciler için çözüm bulunması gerektiğini bildirdi.

Bakan: Gençler KPSS'ye hazırlanırken kendilerini unutuyor

  • kpss



Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Gençler TEOG, LYS, YGS, KPSS gibi sınavların birinden bir diğerine koşarken birey olarak kendilerini unutmaktadırlar. Önümüzdeki dönemde öğrencilerin projelerinin, başarılarının ve becerilerinin öne çıkmasını istiyoruz. Öğrencilerin sınava hazırlandıkları dönem, gençlerin fiziksel, psikolojik açıdan da gelişme dönemidir. Sınav stresi altında soru çözmek dışında bir şey yapmadan yaşamaya meyilli olan gençler, ne spor yapmakta ne kitap okumakta ne de kültürel ve sosyal diğer etkinliklere katılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Gençler TEOG, LYS, YGS, KPSS gibi sınavların birinden bir diğerine koşarken birey olarak kendilerini unutmaktadırlar. Önümüzdeki dönemde öğrencilerin projelerinin, başarılarının ve becerilerinin öne çıkmasını istiyoruz." dedi.

KPSS adaylarına 'dolandırılmayın' uyarısı

  • kpss



Devlet Personel Başkanlığı, kurum yetkililerinin isimlerini kullanmak suretiyle işe yerleştireceğini iddia eden dolandırıcılara itibar edilmemesini istedi.

Devlet Personel Başkanlığından yapılan açıklama

Başkanlığımıza ulaşan çeşitli şikayetler ve basında yer alan bazı haberlerden,

-Başta Başkanlığımız olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin isimlerini kullanmak,
-Sahte yerleştirme belgeleri hazırlamak suretiyle,
işe yerleştirme vaadiyle para toplandığı bilgisine ulaşılmıştır.

Top