2 Temmuz 2017 tarihli konular

2 Temmuz 2017 tarihli konular

2018/1 KPSS merkezi yerleştirme işlemleri hakkında duyuru

  • kpss



Bilindiği üzere Haziran 2018 tarihinde tercih işlemleri başlayacak 2018/1 KPSS merkezi yerleştirme işlemlerine ilişkin kadro/pozisyonlar ile istenilen nitelikler www.turkiye.gov.tr internet adresinde Başkanlığımız sayfasında yer alan “KPSS Tercih Rehberi” aracılığı ile adayların bilgisine sunulmuş bulunmaktadır. Ancak 2018/1 KPSS yerleştirme işlemleri için www.turkiye.gov.tr internet adresinde Başkanlığımız sayfasında yer alan tercih bilgi sisteminde yer verilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresine ait kadrolar ilgili Kurumun talebi üzerine 2018/1 KPSS Tercih kılavuzundan çıkarılmış bulunmaktadır.

KPSS Tercih Rehberi E Devlet Giriş için Tıklayınız

2018/1 KPSS merkezi yerleştirmelerinde mahalli idareleri tercih edecek adayların dikkatine

  • kpss



İl özel idareleri, belediyeler, bunlara bağlı kuruluşlar ile kurdukları birlikler ve döner sermayeli kuruluşların artan personel ihtiyacı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin talebi üzerine, mahalli idarelerin 2018/1 KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde KPSS sonuçlarına göre personel temin edebilmesi uygun görülmüştür.

Bu çerçevede, 2018/1 KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde Belediye Başkanlıkları ve İl Özel İdareleri’ne ilişkin yerleştirme yapılacak kadrolar tercih kılavuzunda yer almaktadır. Tercihte bulunacak adayların Başkanlığımıza yöneltmiş olduğu sorulardan adayların eş durumu vb. sebeplerle yer değişikliğinin bu kurumlarda nasıl yapılacağı ve kurumlararası geçiş hususunda tereddüt yaşadıkları anlaşılmaktadır.

Top