2016 yılı Eylul ayı konuları

2016 yılı Eylul ayı konuları

ÖSYM'den KPSS için sınav merkezi değişikliği uyarısı

  • kpss



ÖSYM, KPSS adaylarının sınav merkezi değişikliğini Eyül'e kadar yapabileceğini duyurdu

2018 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Adaylarının Dikkatine!

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans) başvuru işlemleri Ağustos 2018 tarihleri arasında tamamlanmıştır.

Sınav tarihlerindeki değişiklikten dolayı adaylar, sınav merkezi değişikliklerini Ağustos - Eylül 2018 tarihleri arasında sistem üzerinden yapabilecektir.

KPSS sınav merkezi değişikliği yapmak için tıklayınız

Ataması yapılan öğretmenlerden istenecek belgeler nelerdir?

  • kpss



Öğretmen adaylarının mesleğe adım atma mücadelesi olan KPSS ÖABT sınavı Ağustos'ta tamamlandı. Peki ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sonuçları sorgulamak için tıklayınız

Öğretmenlik hayaliyle bir yıl boyunca sınava hazırlanan, verdiği emeklerin karşılığını bir an önce almak isteyen adaylar, girmiş oldukları KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. İşte öğretmen adaylarının merakla beklediği sorunun cevabı...

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıllarda maksimum 2 hafta içerisinde açıklanan ÖABT sonuçlarının, bu yıl da bu zaman diliminde gerçekleşmesi bekleniyor.

2018 yılında Temmuz Pazar günü yapılan ÖABT sınavının sonuçları Ağustos 2018 günü açıklanmıştı.

OGM ve SGK'dan EKPSS Adaylarına Duyuru!

  • kpss



2016/1 E-KPSS Sonucu Genel Müdürlüğümüz Emrine Yerleştirilmesi Yapılanların Dikkatine

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (E-KPSS) sonucunda başarılı olanların arasından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2016/1 tertip olarak Genel Müdürlüğümüz emrine yerleştirilmesi yapılan adayların aşağıda müfredatı yazılı bulunan evraklar ile birlikte 02.09.2016 – 23.09.2016 tarihleri arasında yerleştirildikleri illerin bağlı bulunduğu Orman Bölge Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.

*Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli iken E-KPSS 2016-1 sonucu Genel Müdürlüğümüze yerleştirilmesi yapılan ilgililerin, müracaatları esnasında aşağıda istenilen evraklara ek olarak çalıştığı kurum, görev yeri, sicil numarası ve unvanını belirttikleri Genel Müdürlüğümüze atanma taleplerini içeren dilekçelerini sunmaları gerekmektedir.

KPSS ÖABT sonuçları açıklandı mı?

  • kpss



KPSS ÖABT 2018 sonuçları için bekleyiş sona erdi. 2018 KPSS AÖBT sınav sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde erişime açıldı. Adayların merakla beklediği KPSS ÖABT 2018 sonuçlarına ve detaylarına bu haberimizden ulaşabilirsiniz...

KPSS ÖABT 2018 sonuçları gece geç saatte açıklandı. Öğrenciler sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek sonuçlara kolaylıkla ulaşabilirler...

KPSS ÖABT 2018 sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklama ile 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sonuçlarının erişime açıldığı bildirildi.

2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sonuçları için TIKLAYINIZ

ÖABT sonuçlarına göre sözleşmeli öğretmen alımı başlıyor

  • kpss



ÖABT sonuçları açıklanan 12 bin 247 öğretmen adayı bugünden itibaren başvuru yapacak.

MEB, daha önce 15 bin öğretmen alımına dair kılavuz yayımlamıştı.

Kılavuzda yer alan takvime göre, ÖABT alan sınavı uygulanmayan 2 bin 753 kadro için başvurular Ağustos tarihleri arasında alınmış ve sözlü sınavlar Ağustos ayı sonunda tamamlanmıştı.

ÖABT puanlarının kullanılması gereken 12 bin 247 kadro için başvurular ise, kılavuza göre Eylül tarihleri arasında alınması gerekmektedir. Bu adayların sözlü sınav merkezleri Eylül'de ilan edilecek ve adaylar Eylül 2017 tarihleri arasında sözlü sınava alınacaktır.

MEB'in Ağustos ayında yayımladığı kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

KPSS-2018/5 Tercihleri Nasıl Yapılacak?

  • kpss



Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli pozisyonlara sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.Adaylar tercihlerini Haziran 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, Haziran 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2018/5 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre,saat 15:00'den itibaren internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

KPSS'siz (POMEM) polis memuru alım ve başvuru şartları

  • kpss



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: KPSS şartı aranmadan 20 bin polis alınacak dedi. KPSS şartı aranmadan, en az lise mezunu ve askerliğini son 3 yıl içerisinde yapmış adaylardan seçilecek. Diğer 10 bini ise polis memuru olarak eğitilmek ve istihdam edilmek üzere en az üniversite mezunu, 2015 veya 2016 KPSS puanı 60 ve üzeri olan adaylardan seçilecek.

POMEM Başvuru İşlemleri için Tıklayınız

2018 KPSS DHBT sınavı ne zaman?

  • kpss



ÖSYM tarafından gerçekleştrilen KPSS DHBT sınavı için adaylar hazırlık içinde. Peki KPSS DHBT başvuruları başladı mı? KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din hizmetlerinde görev alacak personeli seçmek amacıyla ÖSYM tarafından yapılan (DHBT) sınavı için başvurular ne zaman başlıyor? 2018-KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

2018-KPSS DHBT SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev alacak personeli seçme amacıyla yapılan "Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT" sınavı Aralık 208 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları ise Eylül - Ekim 2018 tarihleri arasında alınacak.

DHBT başvuruları başladı mı?

  • kpss



DHBT başvuruları başladı. Başvurular Ekim'de sona erecek.

Kamu Personel Seçme Sınavı 2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT), Aralık 2018 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, Eylül - Ekim 2018 tarihlerinde yapılacaktır. Adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadırlar.

Sınava başvuracak adayların Ek'te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Kılavuzu LİSANS

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Kılavuzu ORTAÖĞRETİM / ÖN LİSANS

DPB KPSS yerleştirme takvimi güncellendi mi?

  • kpss



DPB, 2016 KPSS merkezi yerleştirme takvimini güncelledi.

Bilindiği üzere, 2016 KPSS Önlisans ve 2016 KPSS Ortaöğretim Sınav tarihleri ÖSYM Başkanlığınca değiştirilmiş olup; 2016 KPSS Önlisans sınavı 16 Ekim 2016 tarihinde, 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı ise 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır.

Bu çerçevede, Başkanlığımızca daha önce duyurulan 2016 yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi 2016/2 dönemi için aşağıdaki şekilde güncellenmiştir:

KPSS-ÖABT branş sıralamaları açıklandı

  • kpss



ÖSYM tarafından, 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına (2016 KPSS-ÖABT) katılan adayların, sınav sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 2016 KPSS-ÖABT'ye katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarının, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtıldığı belirtildi.

Adayların, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceği ifade edilen duyuruda, branş bazında sıralamaların, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulduğu, kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan veren bir hizmet olduğu aktarıldı.

KPSS 2018/5 tercih sonuçları açıklandı mı?

  • kpss



KPSS 2018/5 Tercih Kılavuzunda yer alan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, Haziran 2018 tarihinde saat 11:55’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur

KPSS-2018/5 Yerleştirme Sonuçları
KPSS-2018/5 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

Top