2016 yılı Agustos ayı konuları

2016 yılı Agustos ayı konuları

2010 KPSS GY-GK sınavı da iptal edildi

  • kpss



2010 yılında soruların çalınmasıyla birlikte Eğitim Bilimleri sınavı iptal edilmiş ve sınav tekrarlanmıştı. Ankara İdare mahkemesi 2010 yılında yapılan KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavını iptal etti.

Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce "Eğitim Bilimleri" bölümü iptal edilen 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını iptal etti.

2010 KPSS GY GK'nın iptali kimleri etkileyecek?

  • kpss



Ankara 1. İdare Mahkemesinin kararı öğretmenden memura, işçiden uzman yardımcısına kadar binlerce kişiyi etkileyecek.

Ankara 1. İdare Mahkemesi bugün 2010 KPSS'ye giren tüm adayları şok eden bir karar vermiştir. Mahkemenin oybirliğiyle aldığı karara göre, 2010 KPSS'nin iptal edilmeyen Genel Kültür ve Genel Yetenek Testi de iptal edilmiştir.

İdare Mahkemesi bu kararını, Danıştay'ın bozma kararı üzerine almıştır.

2010 KPSS sadece memur alımlarını etkilemeyecektir. Bu karar, öğretmenden memura, işçiden uzman yardımcısına kadar binlerce kişiyi etkileyecektir.

2010 KPSS'nin kullandığı ve süreçten etkilenecek personel alımları şu şekildedir:

1- Kurumsal veya ÖSYM'nin yürüttüğü B grubu memur alımları (Sadece GY GK'nın etkili olduğu KPSS3 puanıyla alım yapılmıştır)

2- Sözleşmeli personel alımı (Sadece GY GK'nın etkili olduğu KPSS3 puanıyla alım yapılmıştır)

KPSS'nin iptali önlisans ve lise mezunlarını etkiler mi?

  • kpss



Ankara 1. İdare Mahkemesinin verdiği karar 2010 KPSS Lisansa yöneliktir. Yani sadece 2010 KPSS Lisans iptal edilmiştir.

2010 KPSS Önlisans ve lise sonuçları geçerlidir. Önlisans ve lise mezunlarının tedirgin olmasına gerek bulunmamaktadır.

2010 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın Ortaöğretim / Önlisans bölümü 28 Kasım 2010 tarihinde yapılan yapılmıştı. Sınava, ortaöğretim düzeyinde 1.610.277, ön lisans düzeyinde 573.189 aday olmak üzere toplam 2.183.466 aday katılmıştı..

KPSS Sınavı iptal edilen 150 bin kişiye ne olacak?

  • kpss



Ankara 1. İdare Mahkemesi, soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine 'Eğitim Bilimleri' kısmı iptal edilen 2010'daki KPSS'nin 'Genel Yetenek ve Genel Kültür' bölümünü de iptal etti. Bu sınavla memur olan 150 bin kişinin durumu için 2 yöntem üzerinde duruluyor.

HABERTÜRK'ün önce 24 Aralık 2015, ardından da 12 Mayıs 2016'da manşetten duyurduğu 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmı iptal edildi. ÖSYM Yürütme Kurulu, hazırlanan rapor üzerine 17 Eylül 2010'da toplanarak "telafisi mümkün olmayan zararların ortaya çıkmasını engellemek için" Eğitim Bilimleri Sınavı'nın iptaline karar verdi. Ancak Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları iptal edilmedi.

KPSS Eğitim Bilimleri Alanında Başarılı Olan Adaylar Dikkat!

  • kpss



Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olarak Kurulumuza diploma denklik başvurusunda bulunan ve 2016 KPSS Eğitim Bilimleri (Öğretmenlik Meslek Bilgisi) alanında başarılı olarak Öğretmenlik alanında Diploma Denklik Belgesi düzenlenecek adayların Kurulumuza bir dilekçe ekinde Diploma Denklik Belgesi Aslı, Diploma Aslı ve Transkript Aslını göndermeleri gerekmektedir. (Komisyon aşamasında bu belgelerin olması zorunludur)

KPSS'den 50 puan alanlar öğretmen olacak

  • kpss



OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Mili Eğitim Bakanlığı açığa alınan öğretmenlerin yerine atama yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmenlik kadrosu için KPSS puanı 50 ve üzeri olan öğretmenler sözlü sınav için başvurabileceğini açıkladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 25 bine yakın öğretmen görevden alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar başvurabilecek. Ön başvurular 8-11 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

MEB'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

KPSS 2018 Ortaöğretim Ön Lisans Başvuru Kılavuzu Yayımlandı mı?

  • kpss



2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde Ekim 2018 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde Ekim 2018 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvuru işlemleri, Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için Ağustos 2018 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için Ağustos 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecek olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.

2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisansa son başvuru tarihi olan Ağustos 2018 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramazlar.

2018 KPSS Önlisans ve Ortaöğretime kimler başvuru yapabilecek?

  • kpss



6 soru özelinde, 2018 KPSS Önlisans ve Ortaöğretime kimlerin başvuru yapabileceğini veya kimlerin başvuru yapamayacağını açıklıyoruz.

2018 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınav kılavuzu yayımlandı.

kpss2016.net olarak sitemize sık olarak sorulan kimler başvurabilir veya kimler başvuramaz sorularına 6 başlıkta, kılavuz hükümlerine dayanarak cevaplar vereceğiz.

İşte sorular ve kılavuzda yer alan açıklamalar

MEZUN OLACAKLAR DA BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

2.1. Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

MART'TAN ÖNCE LİSANS MEZUNU OLANLAR BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

2018 KPSS-Lisans Branş Bazında Sıralamalar

  • kpss



2018 Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS-Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

2018 KPSS-Lisans Branş Bazında Sıralamalar Tıkla İndir

KPSS'de yeni sistem nasıl işleyecek?

  • kpss



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kamu personelini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu A Haber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu, kamuda yaşanan görevden almaların ardından oluşan memur açığı ile ilgili olarak, Hükümet olarak bu yıl yaklaşık 52 bin memur alımı yapmayı öngördüklerini ancak 15 Temmuz'un ardından gelişen süreçle birlikte memur alımı konusunda son karar için çalışmaların neticelenmesinin beklendiğini açıkladı.

İşte Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

15 TEMMUZ'UN ARDINDAN KAMUDA FETÖ TEMİZLİĞİ

15 Temmuz'da karşı karşuya kaldığımız olaylar türkiye'nin kamu hayatında bir değişiklik yapılması gerektiğini ortaya koydu.

KPSS'siz memur olma şartları nelerdir?

  • kpss



Kamu kurumlarında sınavsız görev almak isteyen vatandaşlar, "Sınavsız memur alımları ne zaman başlıyor?" sorusunun cevabını arıyor. Bir çok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıkladı.

FETÖ terör örgütü mensuplarının uzaklaştırılması sonrası birçok kurum yeni memur alımı için ilana çıktı.

KPSS yanında sözlü mülakat da yapılacak. 2016 yılında da birçok kamu kurum ve kuruluşu KPSS şartı aramadan memur alımı yapacağını açıklanması sonrasında, Sınavsız memur alımı yapan kurumlar için 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. maddesinde yer alan istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabilecek.

KPSS'siz memur alımı ile ilgili olarak öncelikli olarak herkesin hayalini kurduğu memur olmak için KPSS'ye giren adayların şansı daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

SINAVSIZ MEMUR ALIMLARI 2016 NE ZAMAN?

KPSS başvuru - Lise mezunu hangi şartlar ve hangi tarihler arası?

  • kpss



Memur alımı, KPSS başvuru şartı olmakla birlikte lise mezunu da başvuru hakkına sahip olabilecek. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından açığa alınan insanlardan sonra hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Uzaklaştırma ve açığa alınan kişi sayısına göre kurumlar alınacak memur alımı sayısını belirledi. Sağlık Bakanlığı en çok memur alımında bulunacak olan kurum olarak gözüküyor. Devlet kurumları, oluşan memur boşluğunu en kısa sürede doldurmayı hedefliyor.

Memur alımında Türkiye Cumhuriyeti'nde açığa alınan veya uzaklaştırılan personellerin yerine "hızlı" bir şekilde gerçekleşecek. Hizmetin aksamaması üzerine alınacak personel sayısını kurumlar belirledi. Kurumların açacağı veya açtığı personel alımı üzerinden insanlar başvuru telaşına girdi.

Hangi kurumlar personel alımı yapıyor:

- İçişleri Bakanlığı
- Milli Eğitim Bakanlığı

2010 KPSS düzenlemesi KHK'da nasıl yer aldı?

  • kpss



670 sayılı KHK'da yer alan 2010 KPSS düzenlemesi şu şekilde.

Bilindiği üzere, Ankara 1. İdare Mahkemesi, soruların çalındığı yönündeki tespit üzerine, 2010 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerini iptal etmişti.

Memurlar.net olarak yaptığımız tespitlere göre, bu iptal, 2010 KPSS ile kamu görevine 150 bini aşkın memur, işçi, sözleşmeli personel ve polisi ilgilendirmektedir.

Sınav iptali sonrasında tek yapılabilecek şey kanuni düzenlemeydi. O düzenleme, 670 sayılı KHK'da yer almıştır.

Özel harekatçı alımında KPSS şartı var mı?

  • kpss



Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, KPSS şartı aranmaksızın, mülakatla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartı aranmaksızın, mülakatla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, KPSS şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

Top