2016 yılı Temmuz ayı konuları

2016 yılı Temmuz ayı konuları

KPSS kalkacak mı? Bakan cevapladı

  • kpss



Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, KPSS‘nin kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki soru önergesini cevapladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Aksu’nun “KPSS kaldırılacak mı?, Merkzi yerleştirme kaldırılacak mıdır” şeklindeki soru önergesini cevapladı.

Soylu verdiği cevapta merkezi tercih işlemlerinin kaldırılması yönünde bir çalışma olmadığını belirtti.

İŞTE SÜLEYMAN SOYLU’NUN CEVABI

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SAYIN İSMAİL FARUK AKSU’NUN 7/5757 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNE CEVABIMIZ

2018 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu

  • kpss



Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için, 2016-EKPSS’ye girmiş veya 2016-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir.

Adaylar tercihlerini 8-16 Mart 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 16 Mart 2018 günü, saat 23.59’da sona erecektir.

2018 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlandı mı?

  • kpss



2018-KPSS Alan Sınavlarının 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) Mayıs 2018 tarihinde saat 10:00’da, KPSS Alan Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) Mayıs 2018 tarihinde saat 14:30’da, KPSS Alan Sınavları 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) Mayıs 2018 tarihinde saat 10:00’da uygulanacaktır.

2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 14:00'den edinebileceklerdir.

DİKKAT!

KPSS sıkça sorulan sorular ve cevapları

  • kpss



ÖSYM, KPSS'ye dair sık sorulan 41 soru ve cevabı internet sitesinden yayımladı

ÖSYM Başkanlığı, KPSS'ye dair sık sorulan sorular ve bunlara verdiği cevapları internet sitesinden yayımlıyor. Ancak veriler, sayfanın son olarak 2012 yılında güncellendiğini gösteriyor. Başkanlığın, gelen sorular doğrultusunda sık sorulan sorular sayfasındaki verileri güncellemesi yararlı olacaktır.

İşte ÖSYM Başkanlığının kendi internet sitesinden yayımladığı sık sorulan sorular ve cevapları

http://www.osym.gov.tr/belge/1-23309/sikca-sorulan-sorular.html

Soru ve Cevaplar

1. KPSS'nin kaç oturumuna girmem gerekiyor?

Gireceğiniz oturumlara durumunuza göre siz karar verebilirsiniz. ÖSYM İnternet sitesindeki Başvurular bölümünde yayımlanan kılavuzdan durumunuza ilişkin gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

2018 KPSS Lisans Sonuçları Belli Oldu mu?

  • kpss



Mayıs 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen 2018-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sonuçları, Temmuz 2018 tarihinde saat 16:30’da açıklanacaktır.

2018-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri'ne ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup ÖSYM Yönetim Kurulu kararının uygulanmasına teminen;

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek olup adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet adresinden (https://sonuc.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. 2018- KPSS sonuçlarına ait sayısal bilgiler Ek’te sunulmuştur.

2018-KPSS Sonuçları

KPSS hangi sorular iptal?

  • kpss



2017-KPSS alan bilgisi madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, KPSS alan sınavları ikinci oturumunda yer alan "iktisat" testindeki 16, 40 ve 27. soruların iptal edilmesine karar verildiği kaydedildi. İptal edilen soruların, değerlendirme dışı bırakılarak, işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Duyuruda, KPSS sınav sonuç belgesinin basılmayacağı ve adaylara gönderilmeyeceği belirtilerek, adayların sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ulaşabileceği belirtildi.

KPSS soruları ve cevaplarını indirmek için tıklayınız

KPSS ÖABT ertelenecek mi ?

  • kpss



KPSS ÖABT öncesinde adaylar 15 Temmuz'dan bir gün sonra yapılacak olan sınav için sosyal medyadan ertelenme talebinde bulunmuştu. Peki KPSS ÖABT ertelendi mi? KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ertelenecek mi?

ÖSYM Sınav Takvimi Tıkla İndir

Yarın yapılacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) öncesinde sınava katılacak olan adaylar merakla sınavın ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Bugün ülke genelinde düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri ve gece nöbetlerine katılacak olan adaylar merakla "KPSS ÖABT ertelendi mi? KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ertelenecek mi?" diye soruyor. Konuyla ilgili tüm detaylar...

KPSS ÖABT ERTELENECEK Mİ?

ÖABT sınav alanı ve kodu

  • kpss



Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım başladı. Öğretmenlik Alan Bilgisi'nden (ÖABT) yapılacak olan sınava başvuru yapan adaylar, sınavın ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki KPSS ÖABT sınavı ne zaman? Tüm detaylar haberimizde...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) için adaylar hazırlık içinde. Peki 2018 KPSS ne zaman? İşte detaylar...

2018 KPSS NE ZAMAN?

Mart 2018 tarihleri arasında başvurusu alınan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) için sayılı günler kaldı. Binlerce adayın hazırlık içinde olduğı 2018-KPSS (ÖABT) sınavı Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları ise Ağustos'ta ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.

ÖABT SINAV MERKEZLERİ:

KPSS 2018/1 Tercihleri Sonrasında Kaç Kontenjan Boş Kaldı?

  • kpss



KPSS 2018/1 Tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından Tercih sonuçlarının açıklandığına dair duyuru yayımlandı ve ösym resmi internet sayfasından tercih yapan aday sayısı ve sonuçlara dair sayısal bilgiler paylaşıldı. İşte detaylar...

KPSS 2018/1 Tercihleri Sonrasında Kaç Kontenjan Boş Kaldı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı resmi internet sayfasından KPSS 2018/1 Merkezi atama sonuçlarını açıkladı. Sonuçlardan sonra yerleştirme sonuçları ile ilintili sayısal bilgileri de paylaşan ÖSYM , Boş kontenjan sayısını açıkladı. İşte ÖSYM Tarafından paylaşılan sayısal bilgiler.

KPSS-2018/1 Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

2018 KPSS lisans cevap kağıdı görüntülemek için tıkla

  • kpss



Mayıs 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen 2018-KPSS Lisans’a (Alan Bilgisi) giren adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr üzerinden Temmuz 2018 saat: 11:00’den itibaren erişime açılmıştır.

EKPSS Tercih Kılavuzu Güncellendi mi?

  • kpss



8 Mart 2018 tarihinde yayımlanan 2018 EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan Emniyet Genel Müdürlüğünün "Mütercim" unvanındaki kadroları için nitelik kod değişikliği yapılmıştır. Kılavuz, güncellenmiş haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanmıştır. Bu güncelleme nedeniyle tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Adayların tercihlerini yaparken Ek'te yer alan 14 Mart 2018 tarihli TABLO-4'ü esas almaları gerekmektedir.

TABLO-4.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar (14 Mart 2018)

EKPSS kura ile yerleştirme tercih işlemleri için tıklayınız

ÖABT sınav tarihleri değişti mi?

  • kpss



ÖSYM Başkanlığı sınav takviminde değişiklik yaptı.

İşte ÖSYM'nin yaptığı resmi açıklama:

2016 Sınav Takvimi Güncelleme

ÖSYM İnternet sayfasında yer alan 2016 Yılı Sınav Takvimi'nde;

- 24.07.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavı (2016-KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT), 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 09.30'da yapılmasına,

- 31.07.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Dikey Geçiş Sınavının (2016-DGS), 21 Ağustos 2016 Pazar günü saat 09.30'da yapılmasına,

- 31.07.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavının (2016-Mühendislik Tamamlama), 21 Ağustos 2016 Pazar günü saat 14.30'da yapılmasına,

- 20.08.2016 yapılacağı duyurulan 2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavına (e-YDS 2016/8) başvuru alınmamasına,

KPSS sınavı iptal mi oldu?

  • kpss



Yaşanan darbe girişimi nedeniyle ÖSYM takvimde değişiklikler yaptı. Bu hafta sonu yapılması beklenen KPSS sınavı iptal edildi. Bunun yanında DGS, ÖABT gibi sınavlar da iptal oldu. Peki, iptal olan KPSS sınavı ne zaman yapılacak? İşte KPSS ve diğer sınavlar ile ilgili detaylı bilgiler...

ÖSYM tarafından, 2016 yılı Sınav Takvimi'nde değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda, Kamu Personel Seçme Sınavı (2016-KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Dikey Geçiş Sınavı (2016-DGS), Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2016-Mühendislik Tamamlama) ertelendi.

2018/1 EKPSS Tercih Süresi Uzatıldı mı?

  • kpss



Temmuz 2018 tarihinde başlayan ve Temmuz 2018 tarihinde sona eren 2018/1 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme için tercih işlemleri, Temmuz 2018 tarihine uzatılmış olup tercih gönderme işlemleri saat 23.59’da sona erecektir.

2018/1 EKPSS/KURA İle Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Tercih bilgileri için lütfen tıklayınız.
Tercih işleminizi yapmak istiyorsanız lütfen tıklayınız.

Top