2016 yılı Haziran ayı konuları

2016 yılı Haziran ayı konuları

2018 KPSS Ortaöğretim Önlisans Başvurusu için Gerekli Belgeler?

  • kpss



2018 KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavına başvurular ne zaman başlıyor?

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak atanmak isteyen yüzbinlerce ortaöğretim ve önlisans mezunu 2018 KPSS Ortaöğretim, Önlisans Sınavına girecek.

Peki sınav ne zaman? Sınava başvurular başladı mı? Ne zaman başlayacak? Sınava girecek adayların merak ettiği tüm sorular haberimizde saklı.

2018 KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınavları Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Başvurular ise henüz başlamadı.

2018 KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınavlarına girmek isteyen adayların Ağustos 2018 tarihleri arasında başvuruda bulunmaları gerekiyor.

2018 KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınavlarının Kasım 2018 tarihinde açıklanması planlanmaktadır.

Başvuruda Gerekli Belgeler

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu
*Nüfus cüzdanı veya pasaport

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımında KPSS Şartı Kalktı

  • kpss



Bir memurlukta daha KPSS şartı kaldırıldı.Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Kariyer Memurluklarında KPSS şartı kaldırıldı. İşte o duyurunun detayları...

Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları ile aday konsolosluk ve ihtisas memurları yarışma sınavlarında KPSS şartı kaldırıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'Yapılacak müteakip yarışma sınavlarında aday meslek memurları ile aday konsolosluk ve ihtisas memurları için Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılmış olma ön şartı aranmayacak' denildi.

21 Mayıs 2016 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 2016/8833 sayılı kararla, diplomatik kariyer memuriyetlerine giriş için KPSS ye katılmış olma şartı kaldırılmıştı.

SINAVLARDA OBJEKTİFLİK SAĞLANMASI

Dışişleri Bakanlığı yazılı ve sözlü sınav uygulaması nasıl olacak?

  • kpss



Dışişleri Bakanlığı, meslek mensubu alımının nasıl olacağını açıkladı.

21 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, Dışişleri Bakanlığına meslek mensubu alımında, KPSS sınavı önşart olmaktan çıkarılmıştı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, KPSS sınavının ön şart olmaktan çıkarılmasının sınavsız alım anlamına gelmediğini, meslek mensubu alımının yine dört aşamalı yazılı ve sözlü sınav uygulamasıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Daha önceki uygulamada KPSS+ yazılı sınav+ sözlü sınav süreci bulunmaktaydı. Bakanlığın açıklamasına göre KPSS önşart kaldırılmıştır. Şartları taşıyan adaylara, yazılı+sözlü sınav uygulamasına devam edilecektir.

İŞTE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Diplomatik kariyer memuriyeti yarışma sınavlarında KPSS şartının kaldırılmasına ilişkin duyuru-

KPSS Tercih İşlemlerinde Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • kpss



ÖSYM Merkezi yerleştirmeleri ne zaman yapılacak? Yerleştirme işlemleri sırasında istenecek belgeler nelerdir? Hangi Belgeler hazırda bulundurulmalıdır? İşte cevaplar ve ayrıntılar..

ÖSYM tarafından yapılacak olan merkezi yerleştirme bu yıl Haziran - Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KPSS puanları üzerinden yapılacak olan yerleştime işlemi için 2018 KPSS B grubu (P3, P93, P94) puan türleri esas alınacaktır. Gerçekleştirilmesi planlanan merkezi yerleştirme, bu yıl Haziran - Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirmeler aday şifresi ile ÖSYM üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Başvuru tarihleri ve başvuru aşamalarını kpss2018.net sitesinden takip edebilirsiniz.

Engelli öğretmen atama başvuruları nasıl yapılacak?

  • kpss



2018 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre engelli öğretmen ataması yapılacak.

Bu yıl yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılan adaylardan engelli öğretmen alımı yapılacak.

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun 48´inci maddesinde belirtilen genel şartlar ile EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen özel şartları taşımaları gerekiyor. Buna göre, başvurular Haziran 2018 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurmak suretiyle yapılacak.

Hangi hallerde KPSS şartı aranmaz?

  • kpss



Kamu kurum ve kuruluşlarına nasıl işçi alınacağı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılmaktadır. Bu yönetmeliğe göre işçi alımında esas olan KPSS'den en az 60 puan almış olmak ve yapılan sözlü sınavdan başarılı olmaktır. Ancak, bazı hallerde KPSS şartı aranmadan da işçi alımı yapılabilmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarına nasıl işçi alınacağı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılmaktadır. Bu yönetmeliğe göre işçi alımında esas olan KPSS'den en az 60 puan almış olmak ve yapılan sözlü sınavdan başarılı olmaktır. Ancak, bazı hallerde KPSS şartı aranmadan da işçi alımı yapılabilmektedir. Bu yazımızda konuyu detaylı bir şekilde izah edeceğiz.

Kimler KPSS şartı aranmadan kamu kurumlarına işçi olarak girebilir?

Bakanlık açıkladı: 10 bin memur alınacak

  • kpss



Çalışma Bakanlığı kamuya 10 bin 144 personelin alınacağını açıkladı. Başvurular 22 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamuya 10 bin 144 personel alınacağını açıkladı. Başvurular, 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde alınacak. Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

KPSS sonuçlarına göre, 137 kamu kurum ve kuruluşuna toplam 10 bin 144 kişi alınacak. Ortaöğretim, lise ve üniversite düzeyinde yapılacak yerleştirmeler için tercihler 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında internetten yapılacak. Yerleştirme yapılacak kamu kurum ve kuruluşları ve alacakları personel sayısı şöyle:

-190 sayılı KHK'ya tabi kurumlar (Üniversiteler hariç) 7.856 kişi,

-Üniversiteler 725 kişi,

-Mahalli İdareler 348 kişi,

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri 1208 kişi,

-Diğer 7 kişi

Alınacak personelin hizmet sınıflarına dağılımı ise söyle;

2018 EKPSS Cevap Kâğıtları Aday İşlemleri Tıkla

  • kpss



Nisan 2018 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018-EKPSS) giren adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr üzerinden Haziran 2018 günü saat: 19:30’dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

ÖSYM'den ÖABT adaylarına duyuru

  • kpss



ÖSYM, ÖABT adayları Talim ve Terbiye Kurulu kararı ile uygulanmakta olan ve kademeli olarak uygulanacak olan öğretim programlarının tamamından sorumludur dedi.

ÖABT Adaylarını Bilgilendirme

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca ilk ve orta öğretim düzeyinde öğretim programları güncellenmekte ve güncellenen bu programlar kademeli olarak uygulanmaktadır. Kademeli geçişten dolayı ÖABT adaylarının atamaları yapıldığında farklı öğretim programlarını kullanmaları gerekecektir. Adaylar, Talim ve Terbiye Kurulu kararı ile uygulanmakta olan ve kademeli olarak uygulanacak olan öğretim programlarının tamamından sorumludurlar.

KPSS Tercih Robotu Güncellendi!

  • kpss



Kamu kurum ve kuruluşlarının yazılı taleplerine istinaden, KPSS 2018/1 dönemi için daha önce Tercih Bilgi Sistemi ile adaylara duyurulan kadro ve pozisyonlarda birtakım düzenlemeler yapılmış ve 2018/1 Tercih Kılavuzu’nda ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmiştir.

Bu doğrultuda Haziran - Temmuz 2018 tarihi itibariyle başlayacak olan tercih işlemlerinde güncellenen Tercih Robotunun kullanılması uygun olacaktır.

Tercih Robotuna ulaşmak için tıklayınız.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2018/1 Tercih Kılavuzu

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2018/1 Tercih İşlemleri

KPSS tercih işlemlerindeki alt öğrenimden tercih imkanı kaldırıldı

  • kpss



KPSS tercih işlemlerindeki alt öğrenimden tercih imkanı, daha önce de dikkat çektiğimiz üzere kaldırıldı.

Bilindiği üzere, üst öğrenimden sınava girmesine rağmen teknik ve sağlıkla ilgili alt öğrenimine ait kadrolara da başvuru imkanı Danıştay kararıyla yürürlüğe konulmuştu. Yani aday lisanstan sınava girmiş ancak liseden elektrik teknisyeni olarak mezun olmuşsa, bu aday tercihler sırasında lise düzeyindeki teknisyen kadrolarını da tercih edebiliyordu.

Ancak Danıştay'ın üst karar organı olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu bu kararı iptal etmişti. 2016 Nisan ayında yaptığımız haberde, Danıştay'ın üst karar organının yeni kararı nedeniyle, bir sonraki tercih işleminde, alt öğrenimden tercih imkanının kaldırılacağını belirtmiştik. Tıklayınız.

2016/1 KPSS tercih kılavuzu da, daha önce dikkat çekildiği üzere, Danıştay'ın yeni kararına göre hazırlanmıştır.

KPSS'de ehliyet şartı değişti, İSG belgesi şartı kalktı

  • kpss



Üyelerinin haberdar ettiği ve gündeme getirdiğimiz iki önemli sorunlu konu çözüldü.

Devlet Personel Başkanlığı geçen hafta KPSS kadrolarını açıklayınca, üyelerimizin bilgilendirmesi doğrultusunda iki konuyu haberleştirdik.

İlk dosyada, bazı kadrolar için yanlış ehliyet kodlarının konulduğuna dikkat çektik. İkinci dosyada ise, bugüne kadar hiç bilgilendirilmeyen mühendis ve biyolog adaylarından, İş Güvenliği uzmanlı belgesinin istenmesinin doğru olmadığını belirttik.

ÖSYM'nin bugün itibariyle yayımladığı kılavuzda her iki hata da düzeltilmiştir. Tır sürmeye denk gelen ehliyet kodları yenilenmiş, mühendis ve biyolog adaylarından atlep edilen İş Güvenliği Uzmanlığı belgesi şartı kaldırılmıştır.

KPSS kadrolarını görmek için tıklayın

KPSS tercih işlemlerinde adayların dikkat etmesi gereken temel kurallar

  • kpss



KPSS tercihlerinde en çok dikkat edilmesi gereken 5 temel kural vardır.

KPSS tercih işlemlerinde tüm adayların dikkat etmesi gereken temel kurallar yer almaktadır. Bu kurallar, kılavuzlarda yazılmaktadır. Ancak adaylar kılavuzlara pek dikkat göstermediği için kurala rağmen tercih yapabilmekte ve mağduriyet oluşabilmektedir.

İşte en çok dikkat etmeniz gereken 5 kural.

1- Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Örneğin son başvuru tarihi Temmuz olduğu için, Temmuz'da sınava girdiği örneğin lisans düzeyinden mezun olmayan kişinin tercih yapmaması gerekmektedir.

Engelli adaylar KPSS tercihinde bulunursa ataması yapılır mı?

  • kpss



Kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere toplam kadro ve pozisyona Haziran - Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığı'nca www.osym.gov.tr adresi üzerinden tercih işlemi yapılacak ve bilahare bu tercihler ve puan üstünlüğü çerçevesinde yerleştirme yapılacaktır. Bu bağlamda tercih işleminde bulunacak adaylara hayati değerde bazı bilgiler vermek istiyoruz.

KPSS atamalarında yaş şartı var mıdır? 50 yaşındaki bir kişi KPSS B grubu kadrolara yerleşebilir mi?

Sözleşmeli öğretmene KPSS ve mülakat şartı

  • kpss



Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenlikle ilgili kriterleri netleşmeye başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki öğretmen açığını kapatmayı amaçlayan Bakanlık, sözleşmeli öğretmenleri KPSS puan üstünlüğü ve mülakat yoluyla seçmeyi planlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine atanan kadrolu öğretmenlerin birçoğunun 1 yıl sonra yer değişikliği talebinde bulunması nedeniyle “sözleşmeli öğretmen” formülü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 2017 şubat atama döneminde sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını açıklamasının ardından gözler bakanlığın bu alanda yürüttüğü çalışmalara çevrildi.

5 YILIN SONUNDA KADRO

Top