20 Mayis 2016 tarihli konular

20 Mayis 2016 tarihli konular

Hakkari Valiliğinden KPSS açıklaması

  • kpss



HAKKARİ Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova ile Şemdinli ve Çukurca ilçelerindeki öğrenciler için 22-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında KPSS sınavının yapılacağını açıkladı.

29 Mayıs 2016 tarihlerinde ilimiz merkezinde yapılacak olan KPSS(Kamu Personeli Seçme Sınavı)'na katılacak sınav adaylarımızın sınav yerlerine gidiş-gelişleri esnasında mağduriyet yaşamamaları için güvenlik güçlerimizce gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmış olup; sınava girecek adaylarımıza 2016 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavında başarılar dileriz."

KPSS'de kaç net kaç puan?

  • kpss



KPSS sınavları (Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi ve Lisans) için başvurular Mart ayının sonunda alınmıştı. Üç KPSS’nin başvuruları aynı dönemde alınsa da sınavlar farklı günlerde gerçekleştirilecek.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Yaptığınız netler ve testlerin standart sapma değerleri KPSS puanınızı belirlemektedir.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Genel kabul görmüş basit bir KPSS hesaplama sistemi var.

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testler?n Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır.

Top