19 Mayis 2016 tarihli konular

19 Mayis 2016 tarihli konular

Engelli memurların çalışma şartları nelerdir?

  • kpss



Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve engellilerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için engel durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz.

2018 EKPSS sonuçları saat kaçta açıklanacak herkes tarafından merak konusu oldu. Haberimizden EKPSS sonuçlarını ve merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz. Binlerce adayın merakla beklediği sonuçlar açıklanıyor. 2018 EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu olmuştu. Sizlerde haberimizden Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları ve başvuru şartları hakkında aklınıza takılan tüm detayları bulabilirsiniz.

EKPSS başvuruları nasıl yapılır?

  • kpss



EKPSS, kamu kurum ve kuruluşlarının engelli kotası açığı bulunduğu sürece diğer merkezi kamu personel alım sınavlarından ayrı olarak yapılır.

Sınav soruları, engel grupları itibarıyla öğrenme ve algılama düzeyleri ile dil gelişimleri ve sözel iletişim güçlükleri esas alınmak suretiyle engellilerin bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde hazırlanır.

EKPSS adayların, engel grupları ve ulaşabilirlikleri göz önüne alınarak uygun ortamlarda yapılır. EKPSS’de istekleri halinde adaylara, engel grubuna uygun okuyucu ve/veya işaretleyici olmak üzere sınav görevlisi temin edilir.

EKPSS TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından, her yıl Ocak ayında sınav ve/veya yerleştirme takvimi belirlenerek duyurulur.

EKPSS şartları nelerdir?

  • kpss



EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim,

2.Önlisans,

3.Lisans, düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olmaları gereklidir.

EKPSS TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından, her yıl Ocak ayında sınav ve/veya yerleştirme takvimi belirlenerek duyurulur.

EKPSS Takvimi Tıkla İndir

EKPSS nedir? Kimler girebilir?

  • kpss



EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı), Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir.

ÖSYM EKPSS sınavı, 81 il merkezinde saat 10.00'da başlar. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun tek oturumda "genel yetenek" ve "genel kültür" testleri uygulanıp testlerde toplam 60 soru soruluyor.

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı

1) Türkçe 15

2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10

2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6

3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3

4) Türkiye Coğrafyası 5

5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6


BU SINAVA KİMLER GİREBİLİR?

Uzmanlardan KPSS adaylarına önemli uyarılar

  • kpss



KAMU Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) sayılı günler kala uzmanlar, memur adaylarını sınav öncesi ve sınav sırasında yapmaları gerekenler konusunda uyardı.

Sınava girecek kişilerden cumartesi akşamı duş alıp erken yatmalarını isteyen Bursa İhtiyaç Akademi Rehberlik Uzmanı Elif Baş ve Uzman Psikolojik Danışman Zeliha Kahraman, "Adaylardan önce en iyi bildiklerini, ardından doğruluğundan emin olmadığı soruları çözmelerini istiyoruz. Soru köklerindeki 'olamaz', 'değildir' gibi yanıltıcı kelimelere dikkat etmeliler. Sınav sırasında heyecandan bilinen soruların yanıtlarını unutulabilir. Bu kısa sürelidir. Devam ederse adaylar heyecanlarını nefes egzersizi yaparak aşabilirler" dediler.

EKPSS tercih Kılavuzu ÖSYM yayınladı mı?

  • kpss



Devlet Personel Başkanlığının açıkladığı takvime göre, 2018'deki yerleştirme, Temmuz 2018 ayında olacaktır.

Kadroların ve her bir kadroda aranan niteliklerin gösterileceği EKPSS tercih Kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanacaktır. Kılavuz yayımlanır yayımlanmaz memurlar.net'in EKPSS Robotunu devreye alacağız.

Başvurular, Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

Temmuz ayındaki tercihlerde, Çalışma Bakanı Soylu'nun açıklamalarına göre 6 bin civarında engelli kadrosu yer alacaktır. EKPSS'ye giren adaylar niteliklerinin tuttuğu kadroları tercih edecek ve adaylar herhangi bir sözlü sınav uygulanmaksızın sadece tercih/puan üstünlüğüne göre kadrolara yerleştirilecektir. Memur alım süreci bu şekilde olacaktır.

İşçi alımları ise İŞKUR tarafından yürütülmekte olup, işçi alımlarında da EKPSS sınav sonuçları kullanılacaktır.

Top