ihya.com Sevgi dolu gül bahçesi



Archive - Mayıs 2016

Tarih

Mayıs 30th

Mayıs 2018 tarihinde uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavının (2018-KPSS Lisans ALAN BİLGİSİ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, Mayıs 2018 tarihinde saat 17:50’den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2018-KPSS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2018-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

Mayıs 29th

ÖSYM, Mayıs'ta yapılan KPSS sorularını yayınlamıştı. Peki alan bilgisi soruları da yayınlanacak mı?

ÖSYM, Mayıs'ta yapılan KPSS sorularını sınav bittikten sonra yayınlamıştı. Bugün iki oturum halinde KPSS Alan Bilgisi sınavları yapılıyor. Alan Bilgisi'nin sabah oturumu sona erdi. Öğleden sonraki oturum 14.00'da başlayacak.

Oturumlar sona erdikten sonra ÖSYM'nin soruları yayınlaması bekleniyor.

KPSS Alan Bilgisi soruları tıkla indir

Sınava başvuru süresi bittikten sonra ÖABT sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adaylar, bu değişikliği Haziran 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Bu tarihten sonra değişiklik yapılamaz.

ÖABT Sınav Merkezi Tercih Etmek için Tıklayınız

SINAVA DENKLİK PUANI İÇİN KATILMA DURUMU

Yükseköğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, yurt dışından almış olduğu diplomasının denkliği için KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılması gereken adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir. Bu amacı taşımayan adaylar, bu alanı boş bırakacaklardır. Bu alanda işaretleme yapan adaylara “Denklik" puanı hesaplanacak, bu alanda işaretleme yapmayan adaylara “Denklik" puanı hesaplanmayacaktır.

MEZUN OLDUĞU ÜLKE ADI VE KODU

Mayıs 28th

Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS "Alan Bilgisi" sınavları yarın gerçekleştirilecek.

Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Alan Bilgisi" sınavları yarın yapılacak.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınav, 81 ilde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başlayacak.

İki oturum halinde yapılacak sınavın sabah oturumunda, adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, saat 14.00'te başlayacak öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek. Oturumların süresi 160'ar dakika olacak.

Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunması gerekiyor.

Mayıs 23rd

Mayıs 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Temel Soru Kitapçıkları, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden Mayıs 2018 tarihinde saat 14:30’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden saat 14:30'dan itibaren T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2018-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür)Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (% 20) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

2018 KPSS soruları nasıldı? Mayıs 2018 Pazar günü sınava katılan tüm lisans mezunları ile birlikte 2018 KPSS sorularını yorumluyoruz. Sınava katılan adayların genel bir eğilim belirlemesi için KPSS zor muydu kolay mıydı diye sizlere soruyoruz. Milyonlarca adayın merakla beklediği sorular yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sizce 2018 KPSS nasıldı? İşte tüm ziyaretçilerimizin Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık yorumları ve KPSS uzman yorumları...

KPSS Soru ve Cevaplarını Öğrenmek için Tıklayınız

Milyonlarca memur adayı KPSS 2018 Genel Kültür-Genel Yetenek sınavında memur olabilmek için ter döktü. Peki KPSS 2018 sınavında hatalı soru var mı? Kpss soruları zor muydu? Sınavdan çıkan adayların Kpss sınavı görüşleri ne oldu. Detaylar kpss2018.net'te.

Mayıs Pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) yüzbinlerce aday girdi. Yüzbinlerce memur adayının memur olabilmek için girdiği 2018 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek sınavında ter döktü. 120 sorunun sorulduğu KPSS birinci oturum sınavında adaylar Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel konulardan sorulan soruları çözdü. Peki Mayıs Pazar günü yapılan KPSS 2018'de hatalı soru var mı?

KPSS Soruları Nasıldı?

Mayıs 22nd

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi pazar günü gerçekleştirilecek. KPSS sınav giriş yerlerini öğrenmek ve sorgulamak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisns düzeyi pazar günü saat 09.30'da başlayacak 2'inci oturum ise 14.00'da yapılacak. 2018 KPSS sınav giriş yerlerini öğrenmek için sizler için hazırladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte 2018 KPSS giriş yerleri ve sınav hakkında detaylar...

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ

Mayıs 21st

Milyonlarca adayın devlet memurluğuna hak kazanabilmek için, zorlu hazırlık dönemi geçirip ter döktüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) artık sayılı günler var.

Zorlu maraton Mayıs’ta genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri aşaması ile başlayacak. Adaylar sınavın sonucuna göre garanti iş kapısı olarak görülen ‘devlet memurluğu’ için başvurabilecekler. 97 bin kadro için lise ve üniversite mezunu toplamda 4 milyon civarı aday yarışacak. Sınavdaki performansı, öncesindeki hazırlık sürecinin verimliliği kadar, testleri çözmedeki davranış kalıpları ve ruh hali de etkiliyor. Hatta bir gün evvelindeki tercihler, salona gelinen zaman ve nelerin yenilip tüketildiği de…

Yeni Hayat gazetesi'nin haberine göre; Eğitim Uzmanı Bahadır Akgül’ün adaylara tüyo, taktik ve tavsiyeleri şöyle:

Mayıs 20th

KPSS sınavları (Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi ve Lisans) için başvurular Mart ayının sonunda alınmıştı. Üç KPSS’nin başvuruları aynı dönemde alınsa da sınavlar farklı günlerde gerçekleştirilecek.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Yaptığınız netler ve testlerin standart sapma değerleri KPSS puanınızı belirlemektedir.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Genel kabul görmüş basit bir KPSS hesaplama sistemi var.

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testler?n Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır.

HAKKARİ Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova ile Şemdinli ve Çukurca ilçelerindeki öğrenciler için 22-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında KPSS sınavının yapılacağını açıkladı.

29 Mayıs 2016 tarihlerinde ilimiz merkezinde yapılacak olan KPSS(Kamu Personeli Seçme Sınavı)'na katılacak sınav adaylarımızın sınav yerlerine gidiş-gelişleri esnasında mağduriyet yaşamamaları için güvenlik güçlerimizce gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmış olup; sınava girecek adaylarımıza 2016 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavında başarılar dileriz."

Devlet Personel Başkanlığının açıkladığı takvime göre, 2018'deki yerleştirme, Temmuz 2018 ayında olacaktır.

Kadroların ve her bir kadroda aranan niteliklerin gösterileceği EKPSS tercih Kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanacaktır. Kılavuz yayımlanır yayımlanmaz memurlar.net'in EKPSS Robotunu devreye alacağız.

Başvurular, Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

Temmuz ayındaki tercihlerde, Çalışma Bakanı Soylu'nun açıklamalarına göre 6 bin civarında engelli kadrosu yer alacaktır. EKPSS'ye giren adaylar niteliklerinin tuttuğu kadroları tercih edecek ve adaylar herhangi bir sözlü sınav uygulanmaksızın sadece tercih/puan üstünlüğüne göre kadrolara yerleştirilecektir. Memur alım süreci bu şekilde olacaktır.

İşçi alımları ise İŞKUR tarafından yürütülmekte olup, işçi alımlarında da EKPSS sınav sonuçları kullanılacaktır.

Mayıs 19th

KAMU Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) sayılı günler kala uzmanlar, memur adaylarını sınav öncesi ve sınav sırasında yapmaları gerekenler konusunda uyardı.

Sınava girecek kişilerden cumartesi akşamı duş alıp erken yatmalarını isteyen Bursa İhtiyaç Akademi Rehberlik Uzmanı Elif Baş ve Uzman Psikolojik Danışman Zeliha Kahraman, "Adaylardan önce en iyi bildiklerini, ardından doğruluğundan emin olmadığı soruları çözmelerini istiyoruz. Soru köklerindeki 'olamaz', 'değildir' gibi yanıltıcı kelimelere dikkat etmeliler. Sınav sırasında heyecandan bilinen soruların yanıtlarını unutulabilir. Bu kısa sürelidir. Devam ederse adaylar heyecanlarını nefes egzersizi yaparak aşabilirler" dediler.

EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı), Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir.

ÖSYM EKPSS sınavı, 81 il merkezinde saat 10.00'da başlar. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun tek oturumda "genel yetenek" ve "genel kültür" testleri uygulanıp testlerde toplam 60 soru soruluyor.

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı

1) Türkçe 15

2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10

2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6

3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3

4) Türkiye Coğrafyası 5

5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

BU SINAVA KİMLER GİREBİLİR?

EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim,

2.Önlisans,

3.Lisans, düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olmaları gereklidir.

EKPSS TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından, her yıl Ocak ayında sınav ve/veya yerleştirme takvimi belirlenerek duyurulur.

EKPSS Takvimi Tıkla İndir