2016 yılı Nisan ayı konuları

2016 yılı Nisan ayı konuları

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları KPSS 2018/3 Tercih Kılavuzu

  • kpss



Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini Mart 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, Mart 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2018/3 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları KPSS 2018/3 Kadroları Yayımlandı

  • kpss



Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Taşra Teşkilatında İstihdam Edilmek Üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesine Göre Sözleşmeli Sağlık Personeli Alım İlanı

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TAŞRA TEŞKİLATINDA İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIM İLANI

1. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre ortaöğretim, ön lisans, ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sözleşmeli pozisyonlarda çalışacakların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden karşılanacaktır.

2018 EKPSS Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı mı?

  • kpss



22 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018-EKPSS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 16:00'dan itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

2018-EKPSS için adaylar saat 10:00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

EKPSS 2018 Sınava Giriş Belgesi Tıkla İndir

Temel Kurallar

PMYO - POMEM KPSS Puan Türleri

  • kpss



PMYO 2017 Polis alımları başvuruları ne zaman başlıyor? Polislik sınavı ygs baraj puanı kaç oldu, baraj puanı düşecek mi? detaylar pmyogiris.com'da.

KPSS-2018/3 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

  • kpss



KPSS 2018/3 Karayolları Genel Müdürlüğünün sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 22 Nisan 2018 tarihinde saat 13:00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

KPSS-2018/3 Yerleştirme Sonuçları
KPSS-2018/3 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

2018 KPSS atamalarında tercihler ne zaman yapılacak?

  • kpss



Atama bekleyenlere müjde! 2018 yılında KPSS ile bazı kurum ve kuruluşlara ne kadar yerleştirme yapılacak? İşte yerleştirmeyle ilgili ayrıntılar...

Vatandaşların yüzünü güldürecek haber geldi. KPSS 2018 ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına ne kadar yerleştirme yapılacak. 2018 yılında alım yapılacak memur sayısı belli oldu. Memur adaylarının yüzü güldü. İşte Kadro ve pozisyonlarla ilgili detaylar..

2018 yılı içerisinde yapılması beklenen yerleştirmeler KPSS 2018/1 ve KPSS 2018/2 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirmenin ne kadar olacağı konusunda belirsizlik perdesi kalktı. 2018 yılı içerinde yapılacak atama pek çok kişinin yüzünü güldürecek. Merkezi atamanın ayrıntıları kpss2018.net'te...

2018 KPSS ATAMALARINDA TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Kortizol Yüksekliği Belirtileri

  • hayat

Vücudumuzun çeşitli bölümlerinin doğru çalışması, sağlıklı büyüme, gelişim ve yenilenme için gerekli olan hormonların az ya da çok üretilmesi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Böbrek üstü bezleri tarafından salgılanan kortizol kan içinde bulunur ve bağışıklık sisteminden, kan şekeri düzeyine, kasların gücünden kan basıncına kadar pek çok noktada etkisini gösterir. Kortizol seviyesi genellikle stres ya da hastalığa bağlı olarak yükselebilir. Kortizol yüksekliği durumunda fiziksel, ruhsal sorunlar yaşama ihtimali artmaktadır.

Kortizol vücudun tuz ve su oranını ayarlamada olduğu gibi alınan potasyum, protein ve yağların kullanılmasında da önemli bir rol oynamaktadır. Kortizol yüksekliği belirtileri arasında en sık rastlanan ve gözle görüleni bel çevresinde oluşan yağlanmadır. Kilo alma sırt bölgesinde de görülebilir. Bağışıklık sistemini de olumsuz etkileyen kortizol yüksekliği kişiyi hastalıklara karşı daha savunmasız duruma getirebilir.

KORTİZOL HORMONU VE ETKİLERİ

  • hayat

Kortizol, böbreküstü korteksin zona fasikulata tabakasındaki hücrelerden salgılanan bir hormondur. Kortizol hormonu vücuda gelen herhangi bir zararlı etken karşısında (sahip olduğu çok yönlü etkilerle) vücudun kendi kendini savunma mekanizmalarını harekete geçirir. Fakat vücutta yüksek miktarda kortizol bulunduğunda, bu etki tamamen tersine döner ve organizma kendi savunma önlemlerini geri çeker. Yüksek dozdaki kortizolun savunmayı yok edici bu özelliğinden, bazı hastalıkların tedavisinden yararlanılmaktadır. Kortizol hormonu zararlı bir uyan karşısında karbonhidrat, yağ ve protein metabolizmalarına, sinir sistemine, lenfoid dokulara ve böbreklere etki ederek insan organizmasında bir savunma alarmına yol açar.

Kortizol Hormonu İle Stres Arasındaki İlişki

  • hayat

Kortizol vücuttaki önemli bir hormondur, adrenalin bezleri tarafından salgılanır. Kortizol ve stres arasında çok önemli bir ilişki vardır. Hatta kortizol bir çok kişi tarafından stres hormonu olarak etkilenmiştir. Vücuttaki kortizol seviyesinin fazla olması tehlike çanlarının çalması anlamına gelebilir. Aşağıdaki fonksiyonlar kortisol hormonuna bağlıdır:

Düzgün glukoz metabolizması
Kan basıncının düzenlenmesi
Kam şekerinin korunması için ensülin salgılanması
Bağışıklık fonsksiyonu
İltihap tepkisi

Normalde kortizol sabahları vücutta daha yüksek seviyede bulunur, ve geceleri en düşük seviyededir. Her ne kadar stres kortizolun kana salgılanmasında tek neden olmasa da yine de ‘stres hormonu’ olarak bilinir çünkü vücudun strese karşı ‘savaş veya kaç’ tepkisinde daha yüksek seviyelerde salgılanır ve stresle ilgili birçok değişikliğin nedenidir. Kortizol seviyesinin biraz artmasının bazı pozitif etkileri vardır:

2018/3 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı

  • kpss



Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini, 28 Mart-3 Nisan 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 3 Nisan 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2018/3 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 11.00'den itibaren T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

KPSS'de alt öğrenimden tercihe durdurma kararı

  • kpss



Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, KPSS yerleştirmelerinde alt öğrenim düzeyinden adayların mezun olup ihraz ettiği kadrolara başvuru imkanı sağlayan Onikinci Dairenin 27/06/2013 günlü ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararını bozdu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, KPSS yerleştirmelerinde alt öğrenim düzeyinden adayların mezun olup ihraz ettiği kadrolara başvuru imkanı sağlayan Onikinci Dairenin 27/06/2013 günlü ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararını bozdu.

KPSS Yerleştirme Kılavuzlarında son bir kaç yerleştirmedir şu açıklamalar yer almaktaydı:

Danıştay: 5 yıl nakil yasağı olan, KPSS ile yerleşse de naklen geçemez

  • kpss



Danıştay, beş yıl nakil yasağına tabi olan "kadroya geçen sözleşmelinin", KPSS ile başka bir kuruma atanması halinde muvafakat verilmemesi işleminin hukuka uygun olduğuna karar verdi.

Bir üniversitede 2009 yılında 4/B'li sözleşmeli olarak çalışan büro personeli 2013 yılındaki kanuni düzenlemeyle memur kadrosuna atanmıştır.

Bu personel, 2014 yılında 2014/1 KPSS tercih işlemleriyle başka bir üniversiteye farklı bir unvanda yerleşmiştir. Ancak atanmak için muvafakat (izin) isteyen memura izin verilmemiştir.

Açılan davada, Danıştay idareyi haklı bulmuştur. Danıştay kararına aşağıda yer verilmiştir.

Bilindiği üzere, konuyla ilgili olarak Devlet Personel Başkanlığı daha önce verdiği görüşlerde, sınavla yapılan atamaların kapsama girmediğini belirtmişti.

İŞTE DANIŞTAY KARARI

DANIŞTAY
BEŞİNCİ DAİRE
E. 2015/1536
K. 2016/987

KPSS 2018/3 ile atananlardan istenen belgeler

  • kpss



Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na KPSS 2018/3 ile atananlardan istenen belgeler

KPSS- 2018/3 ile Kurumumuz Taşra Teşkilatı 4/B Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleşenlerin Göreve Başlama İşlemleri Hakkında

KPSS-2018/3 GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanı, adres bildirimi, görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı, adli sicil kaydı yazılı beyanı ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanını içeren (Ek-2) Form,

b) Diploma aslı veya noter onaylı örneği, diplomanın henüz düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre düzenlenmiş, daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgeler,

Top