2016 yılı Aralik ayı konuları

2016 yılı Aralik ayı konuları

KPSS DHBT oturumuyla tamamlandı

  • kpss



Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumu yapıldı.

ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev alacak personeli seçmek amacıyla yapılan KPSS DHBT oturumu 09.30'da başladı. Adaylara çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi için 60 dakika süre verildi.

KPSS 2018, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi oturumuyla tamamlandı.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

2018 KPSS DHBT Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı mı?

  • kpss



Aralık 2018 tarihinde saat 09:30’da uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, Aralık 2018 tarihinde saat 12:05’den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) soruları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2018-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (%10)

2018 KPSS önlisans branş sıralamaları ne zaman açıklanacak?

  • kpss



2018 Kamu Personel Seçme Sınavına Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde (2018-KPSS Ön Lisans, Ortaöğretim) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

KPSS 2018 Ortaöğretim Sınav Sonuçları Açıklandı

  • kpss



Kasım 2018 tarihinde Ortaöğretim düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı (2018-KPSS Ortaöğretim ) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.



Sınav sonuçları, Aralık 2018 tarihinde saat 14:55’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.





2018-KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları
2018-KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

KPSS Ortaöğretim adayları şimdi ne yapacak?

  • kpss



KPSS Ortaöğretim sonuçları Aralık 2018 tarihi itibariyle açıklandı. Peki bundan sonra ne olacak?

KPSS Ortaöğretim sonuçları Aralık 2018 tarihi itibariyle açıklandı.

Ama bu sonuçlar kadar önemli olan bir diğer husus branş bazında sıralamaların belli olması... Bu bilgi önemli, zira sonuç kağıdında yer alan sıralamalar tüm lise düzeyinden sıralamalar. Bir aday için önemli olan husus ise kendi branşında kaçıncı olduğudur.

ÖSYM şuana kadar önlisans branş sıralamalarını da açıklamadı. Umarız, 2018/2 KPSS tercihleri öncesinde gerekli bilgilendirme yapılır.

Diğer taraftan, KPSS Ortaöğretim puanlarının açıklanmasıyla birlikte, 2018 sınavına gireler bundan sonra açılan tüm ilanlara başvurabilecek. Dört farklı ilan türü bulunuyor.

Zihin yapısı ve çalışma sistemi nasıldır?

  • Arif

İNSAN ZİHNİNİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ KENDİNİN FARKINDA OLABİLMESİDİR

Öncelikle insan zihniyle diğer canlıların zihni arasında bir ayrım yapmak lazım. Bu ayrım, bilimsel olarak beyinden yola çıkarak koyabileceğimiz bir yargı değil ama dışarıdan baktığınızda insanlarla diğer canlılar arasında bir seviye ve kalite farkı var.

Özgür İrade Nedir?

  • Arif

ÖZGÜR İRADE, İSTEDİĞİNİZ GİBİ DAVRANMAK DEĞİL, SEÇİM YAPABİLMEKTİR

Mesela bir ülkede özgürlük dediğimiz şeyi, canımızın istediğini yapmak olarak algılıyoruz, değil mi? Özellikle toplumsal olarak ele alırsanız, başkalarının özgürlük alanına müdahale etmeden siz istediğinizi yapabilirsiniz. Ama biyolojik determinizm dediğimiz görüşten, yani biyolojik nedenlerin sonuçları doğurduğu bir kainat algısı içerisinde camiaya baktığınız zaman böyle bir özgürlüğünüz söz konusu değil.

Çünkü bu materyalist dünyanın bugün beyin hakkında çizdiği resim kabaca böyledir. “Sizin beyninizde oluşan her şey dışarıdan gelen girdilerin bir sonucudur. Dolayısıyla aslında insan çok karmaşık davranışlar sergileyebilen bir otomat ve bir biyolojik makine gibi davranır.” Şimdi böyle yaptığınız zaman burada özgür iradenin, özgürlüğün vs. yeri yoktur. Tabi buna çeşitli kaçış noktaları üretmemiz lazım. Ancak aşikâr olan bir şey var ki insan özgür irade sahibi ve saçmalayabilme özelliğine sahip. Bu, başka bir canlıda görebileceğiniz bir şey değil.

Seçimlerimizi etkileyen faktörler nelerdir?

  • Arif

BEN İSTEDİĞİM GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUM DEMENİN AĞIR FATURASI

Seçimlerimizi etkileyen faktörler var.

Tabi ki. Ama o faktörler neler? Biz bu seçimleri niye yapıyoruz? İşte 70’lerin cinsel özgürlükçülerini düşünün. “Ben istediğim gibi yaşamak istiyorum. Ben bu özgürlüğü istiyorum.” diyor. Fakat o kişinin bugün daha da iyi biliyoruz ki istediğim gibi, içimden geldiği gibi dediği şey, aslında beyninin alt kısmındaki hayvanî beyin dediğimiz bölgenin her canının istediğine gitmesi ve o insanın koca donanımını onun peşinden sürüklemesi. Sonuçta böyle hayat güzel bitmiyor. İnsan hem bedenî hem ruhî bütün cihazlarını darmadağın ediyor bu yollarda. Dolayısıyla bu bizim biyolojik ve ruhî yapımıza, genel teçhizatımıza çok uygun bir yaşam biçimi değil.

Çevresel faktörler zihnimize etki eder mi?

  • Arif

GÖZÜMÜZÜN ALGILAYAMADIĞI KÜÇÜK ŞEYLERİN ALGIMIZ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Bilinçli olarak yapmadığımız o kadar çok davranış olduğunu fark ediyoruz ki acaba ben mi kendimi kontrol ediyorum yoksa bir altyapı mı beni kontrol ediyor gibi bir his uyanıyor. Bu konudan da bahseder misiniz?

Biz her zaman algıyı bir makineye benzetip açıklamaya çalıştığımız için belki yüzyıldır, belki daha fazla zamandır, görülebilir bir değişikliği algılayan bir beyin ve ona tepki üreten bir mekanizma düşünüyoruz hep. Fakat bugün biliyoruz ki günlük hayatta gözlerimizin, zihnimizin ve bilincimizin algılayamadığı nice küçük değişiklikler bizim beynimizde ve zihnimizde fikirler oluşturuyor ve zihnimizin bir yeri de algılama kapasitesine sahip.

Rüyalar beyin fonksiyonlarına etki eder mi?

  • Arif



RÜYALARIN BEYİN FONKSİYONLARINA ETKİLERİ

Rüya ve zihin ilişkisi de çok enteresan. Bir insan uyumadığı zaman körleşip sağırlaşıyor. Bu hususu biraz açar mısınız?

Bu konuda yapılan deneyler var. Uyumayan insanlar çok ciddi problemler ve huzursuzluklar yaşıyorlar. 200 saat uyanık kalanlar var. Bir kere uyku, beyin için gerekli. Onu slogan olarak koyalım.

Biz vücudumuz dinlensin diye uyumayız. Çünkü biz uzansak ta vücudumuz dinleniyor zaten. Fakat beynimizin dinlenme sistemi, vücuttan farklı. Siz yattığınızda beyin dinlenemiyor. Zaten rüyaya da bakarsanız beyin aktifleşiyor, şalteri kapatmıyor. Özellikle uykunun belli bir dönemi var. Bu her gece uyuduğumuzda normal bir insanda yaklaşık 90 dakikada bir başlayan bir dönemdir ve sabaha kadar sirkülasyon halinde devam eder. Bu dönemlerde insanları uyandırdığınız zaman, insanlar rüya gördüklerini ifade ediyorlar. Demek ki rüyanın en çok görüldüğü safha, özellikle REM (hızlı göz hareketleri safhası dediğimiz) safhası.

Zihin Haritamız Nasıl Çalışır?

  • Arif



Zihnimiz bilinmezliklerle dolu. Zihin haritası, kelimeleri ve düşünceleri birbirine bağlamak ve bunları bir anahtar kelime veya düşünce etrafında toplamak için kullanılır. Bu karmaşık yapı aslında düşünceleri oluşturmak, görselleştirmek, tasarlamak ve sınıflandırmak ile birlikte, eğitim alanında, organizasyonda, problem çözümünde ve karar alma süreçlerinde kullanılır. Bazı insanların görsel hafızası beynimizdeki zihin çivileri ile çalışır. Hatırlama da etkili bir yöntemdir. Bilgiyi beyninize kaydederken onu nasıl kaydettiğiniz önemli. Yoksa hatırlamakta zorluk çekebilirsiniz.

Zihin haritalama; dahilerin not alma yöntemlerinden esinlenen Tony Buzan tarafından ortaya konmuş, fikir üreten ve düzenleyen beyni bir bütün olarak çalıştıran not tutma metodudur. Zihin haritalama, bilginin beynimiz ile uyum içinde öğrenilmesini sağlayan bir metottur.

Zihin haritanızı oluşturmak artık kolay… Bunun için bir gün içinde yaptığınız bütün çalışmaları kaydedin. Bunu yaparken de şekil ve sembolleri kullanabilirsiniz. Bu egzersizlere devam edin. Siz de başarı elde edeceksiniz.

Zihin Haritası Nerelerde Kullanılır?

  • Arif

Zihin haritasından söz edildiğinde, genellikle hızlı not tutma yöntemiymiş gibi algılanır. Ancak gerçekte kullanım alanı çok daha geniştir. Aşağıdaki bölümde, örnek kullanım alanlarının bazılarından söz edilmektedir. Tavsiyem, benim burada önerdiklerim dışında, bu yöntemi kullanabileceğiniz diğer alanları tespit edin ve hemen kullanın.

Kullanım Alanları

Hedef Oluşturma : Günlük işlerinizde, haftalık planlamalarınızı yaparken yada orta ve uzun vadeli hedeflerinizi planlarken zihin haritasından yararlanabilirsiniz. Ana hedefi merkeze alıp, dallar yardımı ile alt hedefleri belirleyebilir ve bunları sağ beyne has yöntemle şekiller kullanarak hatırlamayı kolaylaştırıcı hale getirebilirsiniz. Sonra, alt hedeflerin alt başlıklarını çıkartarak birbirleriyle ilişkilendirebilirsiniz. Göreceksiniz ki, satır satır yazma yöntemine inat, daha önce hiç aklınıza gelmeyen ilişkiler bulacaksınız.

Toplantı Hazırlığı : Toplantıya girmeden önce, üzerinde durmak istediğiniz konuları bu yöntemle belirleyebilir ve toplantıda kullanmak üzere tek bir sayfada görselleştirebilirsiniz.

Zihin Haritası Nasıl Hazırlanır?

  • Arif

Zihin haritalama, temel bir düşünce ve düşünceye bağlı fikirleri detaylandırarak, ilişkiler kurma yöntemidir ve diğer yöntemlere göre daha kolay çalışma olanağı sağlar. Tüm bunlar, kişiye özel anahtar kelimeler ve simgeler kullanılarak gerçekleştirilir. Uzun, uzun cümleler yerine, en fazla üç kelimeden oluşan anahtar kelimeler kullanılır. Ardından, oklar, dallar ve bağlayıcılar aracılığı ile fikirler birleştirilir. Fikirler, bellekteki gibi birbirine bağlanarak, yeni bilgilerin anlaşılması ve hatırlanması sağlanır.Şimdi uygulamanın nasıl yapılacağından söz edelim. Öncelikle, boş beyaz bir A4 yada A3 kağıdı ve birkaç renkli kalem ile hayal gücünüzü yanınıza alın. Ardından üzerinde çalışma yapmak istediğiniz bir konuyu belirleyerek, aşağıdaki uygulamaları gerçekleştirin.

1. Ana konu merkeze yerleştirinBelirlemiş olduğunuz konu başlığını, kağıdınızın merkezine KALIN BÜYÜK HARFLER ile yazın. Yanına o konuyu çağrıştıracak bir resim ya da simge çizin. Hayal gücünüzü kullanın!

Bilinçaltının temel özellikleri nelerdir?

  • Arif



Bilinçaltına dair en temel özellikleri aşağıda maddeler halinde inceleyebilirsiniz:

1. Eğer bilinçaltını değiştirmek istiyorsanız siz ondan daha fazla ısrarcı olmalısınız.

2. Bilinçaltı sürekli tekrarlara karşı duyarlıdır. Bir düşünceyi, duyguyu yada cümleyi sürekli tekrar ederseniz bunu en sonunda kayıt eder.

3- Bilinçaltı bilinçli zihinden emir alır. Burada ya siz bilinçli olarak bilinçaltına emirler verirsiniz ya da bunu bilinçsizce yaparsınız ama mutlaka yaparsınız. Eğer bilinçli bir şekilde emir vermeyi başarırsanız bilinçaltındaki verileri değiştirebilir, yeni veriler girebilir ve bilinçaltınızın sizin istediğiniz hayatı gerçekleştirmesi için çalışabilirsiniz.

4- Doğru – yanlış, ahlaklı – ahlaksız, gerçek – hayal gibi ayrımların farkında değildir. Bilinçaltı bir bilgisayar programı gibidir sadece verilerle ilgilenir. Veri hakkında yorum ya da değerlendirme yapmaz.

5- Bilinçaltı genellemeler yapabilir hatta bunu sıklıkla yapar. Örneğin sizinle kavga eden arkadaşınızın adı Ali ise, tüm Ali’lerin kavgacı olduğuna inanabilir.

Top