2016 yılı Kasim ayı konuları

2016 yılı Kasim ayı konuları

Suriyeli öğretmen alımı başvuruları ne zaman?

  • kpss



Suriyeli öğrencilerin Türkiye eğitim sistemine entegre edilmesi için başlatılan proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı geçici süreli öğretmen alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuru ekranı.

Suriyeli öğretmen alımı başvuru işlemleri için tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından geçici öğretmen alım ilanı yayımlandı.

Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegre edilmesi için başlatılan çalışmaları kapsamında geçici öğretmen alımı yapılacağı bildirildi. Yayımlanan ilanda alınacak personeller ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Adayların KPSS sınav merkezine getirmeleri gereken belgeler

  • kpss



Ağustos tarihleri arasında başvurusu alınan KPSS ortaöğretim için adaylar hazırlık içinde. Peki KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavına sayılı günler kaldı. Adaylar, sınav gününü heyecanla bekliyor.

Peki KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak? KPSS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

KPSS NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından Ağustos tarihleri arasında başvurusu alınan KPSS ortaöğretim sınavı Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM, daha önceden 09.30 olarak belirlenen sınavın başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu.

Sınav esnasında uyulması gereken kurallara; (kopya çekme, cep telefonu ile sınava girme, elektronik eşya taşıma) riayet etmeyen adayın sınavı geçersiz olacaktır.

KPSS-2017/7 Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu

  • kpss



KPSS 2017/7 Tercih Kılavuzunda yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 20 Temmuz 2017 tarihinde saat 17:00’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur

KPSS-2017/7 Yerleştirme Sonuçları
KPSS-2017/7 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

KPSS 2018 Ön Lisans Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

  • kpss



Ekim 2018 tarihinde ön lisans düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2018-KPSS Ön Lisans) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup; İptal edilmiş olan soru, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-KPSS Ön Lisans değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, Kasım 2018 tarihinde saat 16:30’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

2018-KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları

ÖSYM'den KPSS Tercih İşlemleri Açıklaması

  • kpss



KPSS tercih ekranı Kasım günü adayların kullanımına açıldı. Sürecin en doğru şekilde ilerleyebilmesi için KPSS 2018/2 tercih kılavuzu yayımlayan ÖSYM, osym.gov.tr ana sayfasından önemli bir uyarıda bulundu. Adayların tercihlerinin geçerli olması için 2018-KPSS Lisans, Ortaöğretim/Önlisans sınavlarına girmiş olması gerekiyor. İşte KPSS 2018/2 tercih kılavuzu ve detaylar!

KPSS Tercih Kılavuzu İndir

KPSS Tercih İşlemleri Tıkla Başla

Dışişleri Bakanlığı için KPSS şartı kalkıyor

  • kpss



Dışişleri Bakanlığı'nda yeni yayınlanacak personel yönetmeliğe göre bakanlığa alımlarda KPSS sınavı kaldırılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

''KPSS SINAVINI KALDIRDIK''

Çavuşoğlu, bakanlığa personel alımına ilişkin bir soru üzerine, "Yeni bir personel yönetmeliği, sınav yönetmeliği hazırladık. Önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Eskisinden farklı olarak bir değişiklik yaptık. KPSS sınavını kaldırdık." bilgisini paylaştı.

Bakanlığa personel alımında yabancı dil kriterinin ön plana çıkarılacağını belirten Çavuşoğlu, "Bazı çocuklarımız var, yurt dışında 8 sene 10 sene okumuş. Türkiye'de okumadığı için de üç sene dört sene KPSS'ye hazırlanması lazım.

KPSS 2018 Ortaöğretim Sınava Giriş Belgeleri Tıkla İndir

  • kpss



Kasım 2018 tarihinde saat 10:00’da uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018 KPSS-Ortaöğretim) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.



2018 KPSS Ortaöğretim Sınava Giriş Belgeleri Tıkla İndir

Temel Kurallar

KPSS öğretmenin niteliğini ölçer mi?

  • kpss



Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlere verilmesi planlanan teşvikle ilgili yeni modeli Al Jazeera'ye anlattı. Yeni modelde, tüm okullar 100 ayrı kritere göre kredilendirilecek. Daha kötü şartlarda çalışan öğretmenlere daha fazla ek ders ücreti ve hizmet puanı verilecek. Öğretmen alınırken KPSS'ye ilave olarak staj dosyasındaki notlar, mülakat notları dikkate alınacak.

Öğretmene yeni teşvik modeli

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlere verilmesi planlanan teşvikle ilgili yeni modeli Al Jazeera'ye anlattı. Yeni modelde, tüm okullar 100 ayrı kritere göre kredilendirilecek. Daha kötü şartlarda çalışan öğretmenlere daha fazla ek ders ücreti ve hizmet puanı verilecek

Sağlık Bakanlığından KPSS ile yerleşenler için açıklama

  • kpss



KPSS-2018/7 Sonucuna Göre Bakanlığımız Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleşen Adaylara İlişkin Duyuru

Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları 4/B sözleşmeli personel alımına ilişkin KPSS-2018/7 yerleştirme sonuçları Kasım 2017 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanmıştır.

Bakanlığımız taşra teşkilatına ait Sağlık Teknikeri (Acil Tıp Teknikeri) pozisyonlarına yerleşen adaylar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A/8) bendi uyarınca; ekte yer alan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu'nu bilgisayar ortamında (2) suret doldurup kendileri imzaladıktan sonra, bulunduğu ilin il sağlık müdürlüğüne onaylatarak, Kasım 2018 Pazartesi günü saat 18.00' e kadar T.C. Sağlık Bakanlığı YHGM Genel Evrak Birimi Mithatpaşa Caddesi No: 3 06434 Sıhhıye/Ankara adresinde olacak şekilde kargo ile gönderecekler veya elden teslim edeceklerdir.

Hangi kamu personeline en yüksek makam tazminatı ödenmektedir?

  • kpss



Makam tazminatı ödemesinde bazı ince durumlar vardır ve bu durumlar bazen bilinmediği için mağduriyetler oluşmaktadır. Bu yazımızda sorularla makam tazminatı ödemesini açıklamaya çalışacağız.

Vekaleten atananlara makam tazminatı ödenir mi?

1- Müşterek kararnameyle ataması yapılması gereken bir göreve Bakanlık makamı tarafından Yönetim Kurulu kararı ile ataması yapılan ve halen münhal olan Daire Başkanlığı kadrosuna Genel Müdürlük Makamı tarafından vekaleten atananlara ek tazminat, makam tazminatı ve temsil tazminatı ödenmesi mümkün müdür?

Önlisans mezunları hangi tablolara göre KPSS başvurusu yapabilecek?

  • kpss



ÖSYM 2018 KPSS Önlisans Tercih Kılavuzunu kendi sitesinden yayınladı. Sınav sonuçlarından sonra beklenen kılavuzda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Alt limit puanı kaç isteniyor? Kılavuza dair önemli ayrıntılar haber içeriğimizde yer almaktadır.

KPSS Önlisans tercih kılavuzu sonuçlardan bir hafta sonra ÖSYM’nin sitesinde yayınlandı. Sınava giren adaylar sonuçlara ve bölümlere göre başvuru yapabilecekler. Nitelik kodlarına göre bölümlere ayrılan kılavuzda önlisans mezunları bu alanda dikkat etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAKTIR?

Başvurular olarak net bir tarih yok. Ortaöğretim sınavının ardından sonuçlar yayınlandıktan sonra personel alımı başvuruları başlayabilir. Başvurular Bakanlıklar üzerinden yapılacaktır.

EN ÇOK HANGİ ALANA BAŞVURU ALINMAKTADIR?

Dışişleri bakanlığında meslek memurluğu ve idari memurluk nasıl olunur?

  • kpss



Dışişleri Bakanlığına meslek memuru, konsolosluk ve ihtisas memuru, hukuk müşaviri, danışman ve mütercim olarak girmek isteyenlerin, üç aşamayı geçmesi gerekecek. Bakanlık, önce ihtiyaç duyduğu kadro sayısını açıklayacak. Bu sayının 20 katına kadar kişiyi KPSS puanına göre çağırıp, kendi yapacağı yazılı sınava alacak. Ardından da sözlü sınav yapılacak. Ancak Dışişleri'nin mevcut yönetmeliğinde olan "Giriş sınavlarına görme ve ortopedik özürlü adaylar kabul edilebilir" hükmü yeni yönetmelikte yer almadı.

KPSS günlerinde açık olacak nüfus müdürlükleri hangileri?

  • kpss



ÖSYM, KPSS Ortaöğretim sınavının yapılacağı Kasım Pazar günü, nüfus müdürlüklerinin açık olacağını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavının yapılacağı Kasım Pazar günü, nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Kasım 2018'de uygulanacak 2018-KPSS Ortaöğretim sınavına, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga ya da fotoğraf bulunmadığı için kabul edilemeyecek durumdaki adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce il ve ilçe nüfus müdürlükleri, sınav günü 07.00-10.15 saatleri arasında açık olacak.

KPSS sınav kuralları nelerdir?

  • kpss



ÖSYM Başkanı Ömer Demir KPSS'nin yapılacağı gün büyük bir trafik yoğunluğu bekledikleri için sınav saatini 9.30'dan 10.00'a aldıklarını söyledi.

Milyonlarca memur adayının heyecanla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) 2 gün kaldı.

Kasım pazar günü yapılacak sınava 3 milyon 498 bin 335 aday başvurdu. Sınavla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, "Bu sınavın ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak" değerlendirmesini yaptı.

SINAVLAR AYRILDI

2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısının 1 milyon 828 bin kişi olduğunu hatırlatan Demir "Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. Sınavda, 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak" diye konuştu.

Top